verbala känslor?

Jag har svårt att uttrycka mig verbalt hur jag känner. Det är lättare för mig att bli förstådd via diktskapande. Jag tänker nämligen väldigt djupt och kan inte finna det verbala i detta tanketillstånd som jag befinner mig i.

Första gången på psyk så satt jag rätt fram i en fåtölj och bara stirrade rakt ut i luften. Då såg jag hela mitt liv spelas upp som en teaterföreställning framför mig. personalen frågade mig hur det var och jag kunde icke ge någon respons.

Andra gången så målade jag bara katter hela tiden.Jag är en djurfantast via det kreativa.dag efter dag så kom en ny skapelse till och jag var såå korkad i efterhand att jag gav bort alla teckningarna utom en som jag har på min vägg.som visas här nedan.

Tredje gången på psyk så hade det verbala börjat i stor mängd. Jag babblade så ofta det gick samt när jag fick, men det var inte så mkt känslor, mest kallprat lixom.

Jag förstår inte varför detta är ett problem, men jag tror det verbala ligger lite gömt under ytan och skaver hos mig. jag tror även att det har med min röst att göra att jag vill använda den så lite som möjligt hos nytt folk för det är pinsamt och prata inför många människor.

Jag minns hur jag på högstadiet stod inför en grupp elever samt lärare och höll föredrag om tigern och jag var sedan nöjd, men i matsalskön stod två elever framför mig och bad mig säga tiger därefter hånade dom mig några gånger. jag slutade gå och äta för jag kände mig så förnedrad. Usch! Usch!

 

Verbala känslor nej tack poetiska ja tack

 

 

 


3 KOMMENTARER
Kategori: / Asperger tänk

socialt samspel = nej tack!

Jag har svårt med socialt samspel. Jag förstår inte hur andra tänker kring mig. varför jag alltid får vara utanför?

Jag minns en gång på högstadiet då vi var i någon skog och skulle ha tipspromenad. Jag blev ensam kvar trots att jag med mycket mod tagit mig i kragen samt frågat några grupper om jag fick vara med, men det fick jag inte. Jag stod och mådde piss. Läraren såg mig när det bara var en grupp kvar…också fick jag gå med läraren och en annan elev.Gissa om att jag kände mig inte accepterad.

Det är tur att skolan är över för min del.just nu bor jag på ett boende och där är det jättesvårt med det sociala för dom är så himla knepiga samt att jag inte vill umgås med dom. Dom är inte min typ av kompis jag skulle vilja ha. Jag känner mig bara missförstådd och olycklig. Jag saknar kontakten med den där speciella vännen som jag aldrig har träffat än är de mitt fel? Var hittar jag vänner som är äkta? Jag vill inte ha något gulligull och tycka synd om människa angående mig. riktig vänskap äger det finns inget som slå knock out på det.

Det är inte många som förstår hur jag tänker kring det sociala samspelet men en sak är att jag har såååååå himla svårt med alltig som är nytt. Som tex.När jag fick byta avdelning till den nya där jag aldrig varit innan så grät jag jätte mycket och sa att jag inte ville dit ändå så tvingade personalen mig in där.

Var det nödvändigt? Det tog ett bra tag innan jag vågade mig ut ur rummet. Allting kändes konstigt. En person började prata med mig men ja avvisade men efter en stund började jag prata med denna personen. Fast det var inget att hänga i julgranen precis :S

 Så jag säger socialt samspel = nej tack! Med tanke på min bakgrund

 

 


3 KOMMENTARER
Kategori: / Asperger tänk

ett erkännande

jag pratar inte som alla andra. jag hör att jag själv pratar som alla andra.om du håller för näsan och snackar precis så pratar jag. jag kan inte hjälpa det är nämligen opererad för gomspalt.som tex när jag var liten och skulle dricka något då rann det ut genom näsan.jätte jobbigt.
 
sedan skäms jag hur jag pratar jag har även blivit mobbad för det då en person höll för näsan och sa jag vet inte eftersom jag ofta svarade så pga att jag inte ville prata. det tog lång tid för mig innan jag vågade snacka i skolan som tex i åk 3 på lågstadiet då började jag tala lite mer. jag vågade tom läsa dagens namnsdag, dag och vecka.
det hade jag nekat under de åren jag inte ville eller vågade prata inför andra.
 
alla har vi rätt att bli lyssnande på även om jag har konstig röst. jag kan ju inte hjälpa det. det är medfött.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

2 KOMMENTARER
Kategori: / om mitt liv