7 Myt & sanning kring Asperger

 

Hittade denna idé på Paula Tilli sidan då hon skriver om sin Asperger fast jag gjorde om
myt & sanningarna lite till mitt eget sätt att tycka & tänka

 

1. Myt: Asperger syndrom en diagnos som inte bör ställas på någon då den inte längre existerar utan heter istället högfungerande autism och alla människor skall accepteras utan att det behövs en diagnos.

Sanning: Jag önskar bara att alla människor kunde leva i en värld där det varkens fanns vett & etikett till viss mån så klart missunnar jag ingen det stöd dom behöver för och kunna klara vardagen på ett ”normalt” sätt som vanligt. Egentligen finns det ingen som är normal! Det är bara ett påhitt för att kategorisera in människor i olika fack så folk får en stämpel i pannan och märkt för livet. Om du har en diagnos har du rätt till LSS så du får en fungerade vardag!

2. Myt: Ändrar du din kost så blir du fri från Asperger

Sanning: ha, säger jag bara det finns ingen forskning som bevisar detta och jag personligen tror inte att mat kan påverka Asperger, jag menar tex. åh ska jag sluta äta mat då ja kan få Asperger…näe skulle inte tro på det och acceptera. Inget sunt förnuft! Ät som vanligt MAT!

3. Myt: Var försiktig med att sätta stämpeln Asperger på vuxna då de kan sluta kämpa när de får LSS – stöd

Sanning:  Jag har aldrig hört något så dumt som detta påfund det kvittar om du är barn eller vuxen då du har ett handikapp och behöver stöd så ska du få de rättigheter du behöver. Du ska inte behöva lida för du får en diagnos i vuxen ålder. Du ska fortsätta kämpa går du me tex. krycka så ska du fortsätta me det, har du någon annan svårighet ska du fortsätta trots stöd.

4. Myt: Om du har Asperger kan du va mer aggressiv än andra

Sanning: jag var aggressiv ett tag men sanningen var att det var mitt sätt att få utlopp för hur jag kände och om det har med och göra kring min Asperger tror jag inte. Visst ja hade svårt att säga vad jag blev aggressiv över , men det lugnade ner sig efter ett tag. Jag visade mina känslor på fel sätt och det gick ut över fel saker..jag kände mig bara så missförstådd.

5. Myt: utan specialintresse kan du inte ha Asperger

Sanning: Det är olika från person till person och du kan ha högfungerande autism  trots allt ändå

6. Myt: Aspergare känner sig aldrig missförstådda

Sanning: det är inte sant för jag hamnar ofta i sådana obekväma situationer där jag tolkar eller misstolkar fel och jag känner mig så dum när detta sker har jag svårt att säga ifrån utan bara sväljer allt samt blir lite osäker hörde ja verkligen rätt?

7. Myt: du kan inte ha Asperger du uppfyller inte alla kriterier

Sanning: jo min läkare sa det senast den 21 december 2018 det var bara så att de hade ändrat namn

 
bilden är ifrån nätet

4 KOMMENTARER
Kategori: Asperger tänk

Netti Starby

Publicerad 2018-12-25 15:21:56

Så intressant läsning! :-D Kramis

Svar: åh men tack så mkt snälla du :D kramar
tippellertopp.blogg.se

Carolina

Publicerad 2018-12-25 18:30:35

Intressant inlägg. Absolut ska alla få ha sin hjälp i samhället om dem behöver det och en diagnos är jättebra för att kunna få det. Men inte en diagnos ska vara grunden till hjälpen, utan alla måste få hjälp oavsett :)

Svar: tack de har du rätt i å de menar jag oxå :D kramar
tippellertopp.blogg.se

Sanna

Publicerad 2018-12-26 01:46:50

Håller med dig i allt, speciellt i nr 6! :) Kram

Svar: åh tack :D ja nummer 6 e så bäst å sant !!!! kramisar
tippellertopp.blogg.se

Sarah

Publicerad 2018-12-26 04:32:23

Cool bild :)

Svar: tack :D
tippellertopp.blogg.se

Öppna ditt hjärta
Publiceras ej